Lukkien na zege op Jong PSV: "Ik denk dat we dat goed hebben gedaan"

Dick Lukkien
Dick Lukkien Foto: © Orange Pictures

FC Groningen won afgelopen maandag in eigen huis met 4-0 van Jong PSV. Paulos Abraham was in de 32ste minuut verantwoordelijk voor de 3-0. Trainer Dick Lukkien was blij dat zijn vertrouwen in de aanvaller zich tegen de Eindhovenaren uitbetaalde.

"Ik vind dat Paulos heel goed kan voetballen, dat vind ik al lang", zegt Lukkien tegen het Dagblad van het Noorden. "Daarom ben ik ook heel blij voor hem. Vergeet niet wat het voor die jongen heeft gedaan. Hij heeft een waardeloos seizoen gehad, met alles wat hij heeft meegemaakt. Dit is benzine voor die jongen."

"Deze mochten we niet verliezen"

Lukkien was tevreden over de manier waarop de derde zege van het seizoen tot stand was gekomen. "Deze mochten we niet verliezen, dat wisten we. Zeker niet na wat er vrijdag was gebeurd tegen ADO. Dus deze moesten we winnen."

De trainer vervolgt: "Ik denk dat we dat goed hebben gedaan. We wisten dat we tegen deze jonge jongens kansen kregen als we goed druk zetten en in duel zouden komen. Dan zijn zij kwetsbaar en dat is gebleken."

"Daar zullen we misschien voordeel van hebben gehad"

De trainer weet ook dat de beste spelers van Jong PSV niet meededen, vanwege de wedstrijd die PSV Onder-19 woensdag speelde in de Youth League tegen Arsenal. "Ja, dat zal, en daar zullen we misschien voordeel van hebben gehad."

"Maar dat is iets waar ik niet zoveel mee kan, omdat ik er niets aan kan veranderen. Wij moesten winnen en ik vind de manier waarop we de goals hebben gemaakt, gewoon goed was", aldus Lukkien.

Lees meer:
0 reacties