Lukkien spreekt duidelijke taal: "Daar kan ik heel slecht tegen"

Dick Lukkien
Dick Lukkien Foto: © Orange Pictures

In gesprek met Word Groter Magazine gaat Dick Lukkien in op wta hij heeft neergezet bij FC Groningen. Ook weet hij als voetballiefhebber wat een supporter verwacht, hetgeen hij dan ook wil bewijzen bij zijn club.

Lukkien dicteert. “Ik denk dat deze spelwijze uitstekend past bij FC Groningen en wat een supporter van het team verwacht. Mensen op de tribune moeten kunnen voelen dat er een team staat dat echt iets wil. Je ziet ook dat supporters zich kunnen identificeren met de spelers die op het veld staan. Ze zien dat iedereen zich kapot vecht, voor het shirt, voor het logo, voor de clubkleuren. De wisselwerking tussen supporters en spelersgroep vind ik persoonlijk één van de mooiste ontwikkelingen die we hebben kunnen bewerkstelligen.”

“Ik kan heel slecht tegen mensen die hun uiterste best niet doen. Ik ben keihard op de inhoud, maar dat doe ik om spelers beter te maken en ik denk ook dat spelers het zo voelen." Het resultaat mag er uiteindelijk zijn, want met de promotie op zak kan Lukkien voorlopig niet meer kapot bij de achterban van FC Groningen.

Lees meer:
0 reacties