Man (20) die Dusan Tadic wilde overvallen moet de gevangenis in

Dusan Tadic
Dusan Tadic Foto: © Pro Shots

Mohamed F. heeft zijn straf te horen gekregen. De twintigjarige man deed in juli een poging om voormalig FC Groningen-speler Dusan Tadic te overvallen. De Servische voetballer van Fenerbahçe raakte hierbij lichtgewond.

De overvaller heeft van de rechter een celstraf van twaalf maanden opgelegd, dat meldt De Telegraaf. Dit was eveneens de eis van de officier van justitie. Er loopt nog wel een hoger beroep met betrekking tot deze zaak.

F. probeerde tijdens de behandeling van de zaak nog de schuld aan zijn tweelingbroer te geven, maar de rechtbank ging daar niet in mee. Medeverdachte Mohamed El K. is vrijgesproken nadat zijn straf eerder al was gehalveerd.

De overvallers deden afgelopen zomer een poging om de Serviër te overvallen. Tadic werd door twee helmdragende overvallers aangevallen toen hij uit zijn auto stapte bij zijn huis. Hij rende weg, maar de overvallers gingen op hun scooter achter hem aan. Tadic werd bij zijn keel gegrepen, maar wist te ontkomen. De overvallers wisten niets te stelen van de oud-speler van FC Groningen.

Lees meer:
0 reacties