Mario Been onder de indruk: "Is leuk om extra op hem te letten"

Mario Been bij ESPN
Mario Been bij ESPN Foto: © Pro Shots

Mario Been heeft genoten van de eerste speelronde in de Eredivisie. De voormalig profvoetballer, die onder andere bij Feyenoord en SC Heerenveen speelde, heeft FC Utrecht-aanvaller Bas Dost in zijn 'Elftal van de Week' gezet op de website van De Telegraaf.

"Bas Dost is de spits, na zijn twee goals als invaller tegen RKC, na een 2-0 achterstand", legt hij uit. "Een speler die misschien wel wilde stoppen met voetbal, maar direct zijn visitekaartje afgeeft en het scoren nog niet verleerd is. Bij de eerste goal, die rebound, was hij slim en attent. Hij weet waar de bal valt, dat bleek ook met zijn kopbal voor de 2-2. Een stuk ervaring en kwaliteit", constateert Been.

Voormalig SC Heerenveen-talent Oussama Tannane staat op het middenveld. "Oussama Tannane was bij NEC (tegen FC Twente, red.) direct weer de creatieve geest zoals we hem kennen", legt hij uit. "Met een geweldige passing en gevaarlijke schoten vanuit de tweede lijn, die je niet zou verwachten. Het is eigenlijk geen verrassing dat hij dit brengt, maar wel mooi om direct weer van hem te zien", aldus Been.

In Nijmegen was hij ook onder de indruk van het spel van Joshua Brenet. "Hij liet zien waarom Feyenoord interesse in hem had en was de Brenet aan wie we gewend zijn geraakt sinds de winterstop", vervolgt de analyticus. "Hij zet de lijn van vorig seizoen door. Zijn assist op Sem Steijn in blessuretijd, dat lobje achter de verdediging, was eigenlijk gewoon geniaal", besluit Been, die ook een andere vleugelverdediger zag uitblinken.

"Isak Määttä van FC Groningen is als linksback één van de nieuwelingen in de Eredivisie, bij wie het dan leuk is om extra op hem te letten", stelt hij. "Hij komt van het Noorse Aalesund BK, bleek fysiek erg goed in orde en sterk opkomend, met ook wat gevaarlijke voorzetten tot het einde van het duel met Volendam aan toe. Leuk om te zien", besluit Been enthousiast. FC Groningen speelde uiteindelijk met 2-2 gelijk tegen FC Volendam.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Groningen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Groningen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties