Mees Rijks: "Van FC Groningen winnen is natuurlijk bijzonder"

Mees Rijks tegen FC Groningen
Mees Rijks tegen FC Groningen Foto: © Pro Shots

Jong FC Utrecht beleefde maandag een zware wedstrijd tegen FC Groningen, maar uiteindelijk trokken zij wel aan het langste eind (1-0). Dit was voor een groot deel te danken aan een spits Mees Rijks.

Toch blijft Rijks zelf vrij nuchter. In een interview met het Algemeen Dagblad geeft hij aan: "Of ik op een roze wolk zit? Dat niet, maar van FC Groningen winnen en de winnende maken is natuurlijk wel heel bijzonder. We waren wel aan het genieten, maar we hebben best een rustige groep. En we moeten vrijdag ook gewoon weer naar Venlo."

Jong FC Utrecht was vooraf de underdog, maar in de wedstrijd zelf was al snel een ander beeld te zien. "Voor het eerst eigenlijk toen we rond de twintigste minuut een corner namen. Zij waren er eigenlijk nog niet één keer doorheen gekomen en wij begonnen wat kansjes te krijgen. Toen voelde ik: hier valt wat te halen", zegt Rijks.

Als de jongelingen zo doorgaan belooft het een mooi seizoen te worden. "We spelen met veel meer energie en druk vooruit. Het seizoen is pas net begonnen, maar in een korte periode hebben we echt al flinke stappen gemaakt. En ondanks dat we van een grote club hebben gewonnen, is het nog steeds pas één overwinning", aldus Rijks.

Lees meer:
0 reacties