Meijer: "Ik ben nog geen dag terug geweest naar Groningen"

Daniël van Kaam en Bjorn Meijer
Daniël van Kaam en Bjorn Meijer Foto: © Pro Shots

Bjorn Meijer heeft vertrouwen in zijn proces en zijn groei als speler. Bij Club Brugge veroverde hij gelijk een plek in de basis; voor de jongeling niet meer dan logisch.

"Die eerste Champions League-hymne, die was zo bijzonder. Het was bijna jammer dat gelijk erna de wedstrijd begon, ik had er nog wel wat langer van willen genieten. Thuis had ik hem van tevoren al een paar keer aangezet. In het stadion was het vervolgens echt kippenvel. Terwijl ik daar stond kreeg ik allemaal flashbacks van de tegenslagen die ik gehad heb", vertelt hij bij Voetbal International.

"Dat ik gelijk veel ben gaan spelen bij Club Brugge, dat heeft mij niet zo verbaasd. Ze hadden dat bedrag echt niet voor me betaald als het de bedoeling was dat ik op de bank zou gaan zitten. Natuurlijk was het wel aan mij om mezelf te bewijzen, dat is me gelukt. Het was aan het begin wel even aanpoten. Ik vond mezelf gewoon slecht op de eerste training. Ik dacht: Waar ben ik beland, wat gebeurt me nu?", herinnert hij zich.

Reden tot koppijn: "Na die eerste dag belde ik mijn ouders op, toch wel een beetje bezorgd. Ook omdat op dat moment onze internationals nog niet meetrainden, dus het niveau zou nog verder omhooggaan. Ik pikte qua niveau gelukkig al snel aan en toen de internationals erbij kwamen, merkte ik dat ik opnieuw redelijk snel kon aanhaken. Vanaf dat moment kreeg ik het gevoel: Dit niveau kan ik aan."

Naar 'huis' komt hij niet meer. "Ik ben nog geen dag terug geweest naar Groningen, ik denk dat dat wel een goed teken is. Mijn ouders komen zo nu en dan wel over, maar bewust niet te veel. Ze willen mij laten ervaren hoe het is om alleen te zijn en dat kan, want de club let ook goed op me. Bij Champions League-wedstrijden komt er wel een goedgevulde auto vanuit Groningen deze kant op. Mijn ouders, zus, zaakwaarnemer en personal trainer rijden dan op en neer. Dat vind ik heel mooi."

Nederland - Argentinië

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de kwartfinale! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen Argentinië. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van Argentinië! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/01
Excelsior
16:45
FC Groningen
zo
15/01
FC Groningen
16:45
Feyenoord
zo
22/01
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
do
26/01
FC Groningen
18:45
SC Cambuur
zo
29/01
FC Volendam
14:30
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 Fortuna Sittard 14 -7 15
13 Vitesse 14 -13 13
14 Excelsior 14 -21 13
15 FC Groningen 14 -12 12
16 FC Emmen 14 -14 11
17 SC Cambuur 14 -13 8
18 FC Volendam 14 -26 6
Bekijk de hele stand