'Mijn moeder werd helemaal gek en heeft zelf de krant gebeld''

Género Zeefuik keerde in februari terug naar Nederland. De oud-speler van FC Groningen vertrok bij het Turkse Balikesirspor en besloot naar FC Emmen te verkassen. Zeefuik wacht echter nog wel op salaris vanuit Turkije.

"Ik heb negen maanden geen geld gekregen", vertelt Zeefuik tegenover de NOS. "Tot op de dag van vandaag nog geen cent. Destijds had ik vlak voor Kerst een gesprek met de president van de club daarover en hij zei: 'Volgende week krijg jij je geld. Beloofd!' Maar ik keek hem goed in zijn ogen en ik zag duidelijk dat dat niet zou gebeuren."

Zeefuik nam daardoor zelf maatregelingen. "Ik pakte een beker uit de prijzenkast en vertelde hem dat hij die pas terug zou krijgen als hij mijn salaris had betaald. Toen ik thuis kwam, was de politie bij mijn huis met een tolk van de club. De vertaler vroeg wat ik had gedaan. Ik vertelde hem van het gesprek met de president en moest mee naar het bureau om alles uit te leggen. Uiteindelijk begrepen ze mijn situatie en mocht ik gaan", aldus de aanvaller.

Daarna kwamen verhalen de wereld in dat Zeefuik de hele prijzenkast had leeggeroofd en geld moest hebben voor een zieke zoon. "Allemaal onzin...", zegt hij. "Ik schrok zelf van de verhalen! De mensen met wie ik in Nederland altijd contact heb gehouden wisten dat ik niet vast had gezeten. Buitenstaanders wisten niets, lazen het verhaal en geloofden het waarschijnlijk meteen. Mijn moeder werd helemaal gek en heeft zelf de krant gebeld. Toen pas hebben ze aan haar gevraagd wat er echt gebeurd was in Turkije. Daarna hebben ze het verhaal gewijzigd."

Nu hervindt hij zijn voetbalplezier in Emmen, maar Zeefuik wil hogerop. "Turkije! Nee, geintje", lacht hij. "Ik zie wel wat er op mijn pad komt. Ik heb nu net een hamstringblessure opgelopen, de MRI-scan moet uitwijzen wanneer ik kan revalideren en weer ga spelen. Ik wil graag naar het buitenland, maar als een eredivisieclub zich meldt, dan zeg ik zeker geen 'nee'. Mijn advocaat en zaakwaarnemer zijn nog druk bezig met de zaak uit Turkije. Dat dwarsboomt veel mogelijkheden."

Nederland - Argentinië

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de kwartfinale! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen Argentinië. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van Argentinië! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/01
Excelsior
16:45
FC Groningen
zo
15/01
FC Groningen
16:45
Feyenoord
zo
22/01
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
do
26/01
FC Groningen
18:45
SC Cambuur
zo
29/01
FC Volendam
14:30
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 Fortuna Sittard 14 -7 15
13 Vitesse 14 -13 13
14 Excelsior 14 -21 13
15 FC Groningen 14 -12 12
16 FC Emmen 14 -14 11
17 SC Cambuur 14 -13 8
18 FC Volendam 14 -26 6
Bekijk de hele stand