Mogelijk WK vrouwenvoetbal in Euroborg: "Kiezen vijf steden"

Euroborg
Euroborg Foto: © Orange Pictures

De KNVB is druk bezig om, samen met België en Duitsland, het WK vrouwenvoetbal in 2027 naar Nederland te halen. Mocht dit lukken, zou het zomaar kunnen zijn dat er wedstrijden gespeeld worden in de Euroborg.

Op 8 december moet het bidbook bij de FIFA ingeleverd worden. Naast Nederland, Duitsland en België willen ook Brazilië, Zuid-Afrika en Verenigde Staten/Mexico het toernooi organiseren. "Drie van de vier kandidaten gaan door naar het congres van de FIFA. Daar moeten we zorgen dat we het WK binnenhalen. We moeten lobbyen en andere landen overtuigen", vertelt Gijs de Jong van de KNVB bij RTV Noord.

Naast Groningen is de KNVB ook in gesprek met Amsterdam, Rotterdam, Arnhem, Eindhoven, Heerenveen en Enschede. "Uiteindelijk kiezen we vijf Nederlandse steden en worden er vier gebruikt door de FIFA", aldus De Jong. "Het doel is om de openingswedstrijd in Nederland te spelen en ook dat Oranje de drie groepswedstrijden in eigen land afwerkt. Het is de komende tijd ook belangrijk dat we laten zien inkomsten te kunnen generen, met televisiegelden bijvoorbeeld. Daar gaan we ook veel tijd en energie in stoppen."

De Jong heeft veel vertrouwen in het binnenslepen van het WK. "Wij gaan winnen natuurlijk, dat moet de instelling zijn. Daarvoor moet je in de eerste plaats een steengoed bid inleveren. Daarom zijn we heel blij met de steun van het kabinet", besluit De Jong.

Lees meer:
0 reacties