Mossou: "In Groningen hebben we serieuze en treurige dingen gezien"

Sjoerd Mossou
Sjoerd Mossou Foto: © Pro Shots

Sjoerd Mossou kijkt uit naar het nieuwe Eredivisie-seizoen. De verslaggever vreest echter wel veel meer ongeregeldheden in de stadions.

"Qua gedoe met supporters gaan we weer een taai seizoen krijgen", zegt Mossou in het Algemeen Dagblad. "Steeds meer clubs hebben te maken met een harde kern waar ze nog amper grip op hebben. Dat is een serieus en niet te onderschatten probleem. Tegelijk zitten we op het gebied van kleinere incidenten in een vicieuze cirkel: het 'zero tolerance'-beleid van de KNVB leidt er ook toe dat de impact op wedstrijden, clubs én de goedwillende meerderheid onevenredig groot dreigt te worden."

"Iedere gegooide plastic beker of afgestoken fakkel heeft een dusdanig grote impact, dat je je af moet vragen of het voetbal zichzelf daarmee imagotechnisch gezien niet in de voet schiet", vervolgt hij. "Ieder incident is er één teveel, in Alkmaar, Groningen en Enschede hebben we serieuze en treurige dingen gezien, maar je zou soms bijna denken dat onze stadions iedere week één groot bloeddorstig slagveld vormen. Dat is natuurlijk onzin. In veruit de meeste gevallen is het heerlijk om in Nederland naar het stadion te gaan, laten we ook dat niet vergeten."

Lees meer:
0 reacties