Naamgenoot van Buijs gelinkt aan FC Groningen: ''Contact is nooit weggegaan''

Jordy Buijs is na avonturen in Roemenië (Pandurii Targu Jiu) en Australië (Sydney FC) terug in Nederland en mogelijk vervolgt hij zijn loopbaan bij FC Groningen. De 29-jarige verdediger staat volgens de geruchten in de belangstelling van FC Groningen. De link met Groningen is ook snel gelegd omdat naamgenoot- en goede bekende Danny Buijs de nieuwe hoofdtrainer van de club is.

"Hij is een goede vriend van me. Hij is, ook al zegt het internet van wel, niet mijn broer. Hem ken ik al van kleins af aan. Hij bracht mij altijd thuis van training toen ik nog geen rijbewijs had. Zaten altijd samen in de vervoersbus naar Feyenoord. Dat contact is eigenlijk nooit weggegaan", vertelde de transfervrije Buijs, die sinds januari 2017 voor Sydney speelde en er een belangrijke speler was, tegen ELF Voetbal.

De mandekker denkt dat Danny Buijs het goed gaat doen bij FC Groningen. "Ik ben benieuwd hoe hij het gaat doen bij FC Groningen. Hij heeft het ontzettend goed gedaan bij Kozakken Boys. Nu krijgt hij de kans om zich bij FC Groningen te laten zien. Ik denk dat hij dat wel aankan. Hij heeft leiderschap waar menig Eredivisie-trainer nog van kan leren", aldus de oud-speler van ook Roda JC Kerkrade, sc Heerenveen, NAC Breda, De Graafschap en Feyenoord.

Lees meer:
0 reacties