NAC biedt excuses aan na bejegening Van Veen: "Alle perken te buiten"

NAC Breda fans gooien bier op Kevin van Veen
NAC Breda fans gooien bier op Kevin van Veen Foto: © Screenshot X

NAC Breda heeft excuses gemaakt bij FC Groningen naar aanleiding van het tumult dat is ontstaan rondom Groningen-speler Kevin van Veen. De wedstrijd van afgelopen vrijdag werd tijdelijk stilgelegd nadat Van Veen provocerend had gejuicht richting de fans uit Breda.

Tegenover ESPN legde Van Veen zijn overdreven gejuich uit. "Ik hou van emotie en gedrevenheid, maar er staan volwassen mannen daar en die wensen mijn ongeboren dochter het k-woord toe. Ik reageerde misschien overdreven, maar wel op een menselijke manier. Er is een grens, ook voor een voetballer."

NAC stelde onderzoek in en is tot de conclusie gekomen dat 'en individu kort iets roept in de richting van twee spelers van FC Groningen'. Ook is er 'door een individu een gebaar gemaakt richting de spits die alle perken te buiten gaat', zo meldt de club.

"NAC heeft de dader in beeld en zal passende maatregelen treffen. Dit gedrag hoort niet thuis in ons stadion. We hebben hiervoor ook onze excuses gemaakt bij FC Groningen. In tegenstelling tot wat in sommige media gemeld werd, betreft het ongenoegen van Van Veen een individuele actie van twee supporters", zo stelt de club uit Breda op haar website. Van Veen is overigens nog van plan aangifte te doen.

Lees meer:
0 reacties