NEC - FC Groningen in ander stadion? ''We begrijpen de keuze''

161032 e7c3a1b7171f951c0044ab3c9b01abab
161032 e7c3a1b7171f951c0044ab3c9b01abab

NEC heeft het besluit genomen om het Goffertstadion voorlopig te sluiten. Zondagmiddag zakte de tribune in het uitvak in elkaar, na afloop van NEC - Vitesse (0-1). Op 31 oktober speelt de ploeg uit Nijmegen in eigen huis tegen FC Groningen. 

De omgevingsdienst ODRN en de eigenaar, gemeente Nijmegen, kozen er samen voor om het stadion dicht te laten. "We begrijpen de keuze van de gemeente om het stadion tot nader order te sluiten", NEC-woordvoerder Nick van der Cammen op de clubsite. "Voor ons is het van belang dat er gedegen onderzoek wordt uitgevoerd, waarbij in de toekomst de veiligheid van iedereen in het stadion gewaarborgd moet zijn."

NEC moet snel een beslissing maken om ervoor te zorgen dat aankomende thuiswedstrijden, zoals die tegen SC Heerenveen, door kunnen gaan. "Dit besluit betekent tegelijkertijd dat wij verder gaan kijken naar een externe locatie om – tenminste voor de korte termijn – onze wedstrijden af te werken. De gesprekken met andere clubs en de KNVB lopen al sinds gisteren, omdat we hier op voorbereid waren."

Algemeen directeur Wilco van Schaik heeft in een videoboodschap laten weten dat NEC de verwachting heeft dat het zeker tot de winterstop op een andere locatie moet spelen. Er staan voor de Nijmegenaren in die periode in totaal vier thuiswedstrijden op het programma.

Van Schaik laat tevens weten dat de verwachting is dat NEC zeker tot de winterstop op een andere locatie moet spelen. De club speelt in die periode vier thuiswedstrijden.

— Sander Janssen (@SanderJanssen95) October 19, 2021

Lees meer:
0 reacties