'Als supporters staan wij niet negatief tegenover de komt van investeerders''

FC Groningen wil graag weer aansluiten bij de subtop en kijkt uit naar een avond Europees voetbal in het stadion. Daarvoor moet de club echter wel extra geld binnenkrijgen, zo weten ook de supporters. 

''Als supporters staan wij niet negatief tegenover de komst van private investeerders. Zolang de FC maar zeggenschap houdt. Het verkopen van 51% van de aandelen is funest; niet doen! En betrek ook de achterban bij de besluitvorming'', zo vertelt de voorzitter van supportersvereniging FC Groningen, John de Jonge in FC Groningen Journaal. Volgens hem gaat het niet alleen om prijzen en resultaat, maar ook over clubliefde.

''De club is meer dan alleen punten en munten. Het gaat ook om de beleving, het raamwerk en het DNA van de club. Daar moeten wij ook over nadenken.'' De Jonge vraagt zich hardop af of succes belangrijk genoeg is om de club te verkopen. ''Wij willen allemaal dat de FC succes heeft en Europees voetbal is geweldig. Als dat alleen kan door de club te verkopen, moeten we ons wel de vraag stellen of dat het waard is. Het is positief dat de club dit in ieder geval breed bespreekbaar maakt met de achterban.''

Lees meer:
0 reacties