Kritiek op 'beginnersfouten' Nijland: ''Ondanks zijn verdienste zit zijn tijd erop''

1
Kritiek op 'beginnersfouten' Nijland: ''Ondanks zijn verdienste zit zijn tijd erop''

FC Groningen wil elk seizoen meedoen aan de play-offs voor Europees voetbal, maar dit seizoen heeft de ploeg een valse start door twee nederlagen. Hoewel het nog weinig zegt na twee wedstrijden, staat de ploeg nu zelfs laatste.

Volgens supporter Martin Stahl had FC Groningen Danny Buijs niet aan moeten stellen als nieuwe trainer. ''Bij de start van elk nieuw voetbalseizoen wordt vanaf de burelen van FC Groningen de verwachting uitgesproken dat sowieso het linker rijtje of misschien zelfs Europees voetbal haalbaar moet zijn. Bij dit streven hoort een trainer met veel ervaring in het betaald voetbal en geen beginneling die alles nog moet uitzoeken'', schrijft hij in een ingezonden brief aan het Dagblad van het Noorden.

Volgens hem is Buijs daarom op dit moment niet geschikt voor de Trots van het Noorden. ''Ofschoon Nijland al jaren de lakens uitdeelt, is de aanstelling van Buijs een beginnersfout. Nog een paar van zulke beginnersfouten en de FC vindt zich het volgende seizoen in navolging van FC Twente terug in de eerste divisie. Het wordt tijd dat we Nijland uit zijn koker, waaruit geen enkele inspiratie meer komt, bevrijden en hem de weg naar de uitgang wijzen. Ondanks zijn verdiensten zit zijn tijd erop.''

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 21 Aug 2018 om 08:02
    Ik vind dit erg kort door de bocht. Naast het feit dat Buijs erg goed ligt binnen de groep, is er niet voor niets gekozen voor Hennie Spijkerman als assistent. Gelukkig is het altijd gemakkelijk om van de zijkant commentaar te leveren, maar om na 2 wedstrijden, die inderdaad niet al te best waren, dit te schrijven en te beweren...... Vind ik een Beetje azijn pissen.