Nijland beseft: ''Het zou een geweldige boost betekenen voor FC Groningen''

0
Nijland beseft: ''Het zou een geweldige boost betekenen voor FC Groningen''

Arjen Robben vertrekt na het seizoen bij Bayern München. Over zijn toekomst is nog niets duidelijk, maar het is een optie om te stoppen. Robben zou dan een functie bij FC Groningen kunnen bekleden.

Er wordt al gefluisterd dat hij de opvolger van Hans Nijland kan worden, maar het is de vraag of Robben klaar is voor een rol als algemeen directeur. "Ik ga geen uitspraken doen over mijn opvolging, maar los van welke persoon dan ook zou ik het niemand aanraden om vanaf het veld in één keer pats boem directeur van een profclub te worden", zegt Nijland in het Dagblad van het Noorden.

Nijland weet dat een algemeen directeur met veel zaken te maken krijgt. "Dat varieert van voetbaltechnisch tot aan financiën en van personeel tot aan het opbouwen van een extern netwerk", geeft hij aan. "Het heeft mezelf minstens twee jaar gekost om me in te werken. Ook iemand als de huidige algemeen directeur van Ajax, Edwin van der Sar, is meer dan een jaar begeleid door een zeer ervaren directeur."

"In het Ajax-model wordt hij ondersteund door onder meer een operationeel directeur en een directeur voetbalzaken", vervolgt Nijland. "Maar nogmaals, het zou hoe dan ook fantastisch zijn als Robben zich in de toekomst gaat inzetten voor FC Groningen. Het zou een geweldige boost betekenen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!