FC Groningen op zoek naar opvolger Jans en Nijland: ''Er is een longlist''

FC Groningen is druk op zoek naar opvolgers voor Hans Nijland en Ron Jans. De algemeen directeur en technisch manager vertrekken na dit seizoen bij de Trots van het Noorden.

Een door de RvC benoemde selectiecommissie is belast met de taak om opvolgers voor Nijland en Jans aan te stellen. De commissie bestaat uit drie personen: Erik Mulder (voormalig financieel directeur van FC Groningen), Berend Rubingh (organisatieadviseur) en Erik Kuik (RvC-lid). Daarnaast is Hans Nijland als adviseur betrokken bij de selectiecommissie.

De selectiecommissie heeft de afgelopen weken advies ingewonnen bij onder andere directie- en managementleden, supportersgroepen en businessclubs. "Vanuit deze gesprekken is de nodige input ontvangen", vertelde Nijland op de nieuwjaarsreceptie. "Er is inmiddels een longlist met kandidaten, die ook gevoed is door kandidaten die zijn voorgedragen en die zichzelf hebben aangemeld. Mede aan de hand van al deze gesprekken is een functieprofiel opgesteld en een vacaturetekst tot stand gekomen. Vanaf morgen zal deze vacaturetekst voor de functie van algemeen directeur worden geplaatst op de officiële communicatiekanalen van FC Groningen."

"Het is de insteek van de club om eerst een algemeen directeur te benoemen en dan vervolgens aan de slag te gaan met de aanstelling van een technisch directeur", vervolgt Nijland. "De wijze waarop de selectiecommissie uitermate professioneel en met een enorme betrokkenheid deze klus heeft opgepakt, geeft mij als huidig algemeen directeur van FC Groningen veel vertrouwen richting de toekomst van de club."

Lees meer:
0 reacties