Groningen boven op de KNVB-burelen: ''Maken een plaatsje vrij''

Een heuse Groningse enclave op de burelen van de KNVB. In Zeist barst het van werknemers met een verleden bij FC Groningen. "Het wordt zo langzamerhand een reünie op kantoor."

Met Sierd van der Berg, Han Berger, Erik Mulder, Ronald Koeman, Dwight Lodeweges, Patrick Lodewijks, Erwin van de Looi, Marcel Groninger en Misscha Visser staat de teller inmiddels op negen. "Ach, het is ook maar net welk etiket je erop wil plakken", zegt Van der Berg, keeperstrainer van Jong Oranje en Oranje onder 16 tegenover het Dagblad van het Noorden.

Mulder keerde recent weer terug in de RvC, nadat hij FC Groningen aan een nieuwe directie moest helpen. "Ik kan niet ontkennen dat er er een aardige golf deze kant op is gekomen. Goede mensen vinden altijd hun weg", zegt hij.

Kwaliteit is leidend, meent Van der Berg. "Al zie je in een technische staf natuurlijk vaak wel lijntjes. Erwin van de Looi heeft een goed beeld van Marcel Groninger, omdat hij bij FC Groningen jarenlang met hem heeft samengewerkt. Dat geldt ook voor mij, al ben ik al veel eerder gevraagd door Jelle Goes (toenmalig technisch manager, red.)."

Of Hans Nijland ook naar Zeist komt nu zijn afscheid bij FC Groningen nadert? "Er is bij mijn weten geen directiepost vacant", lacht Mulder. "Maar voor hem maken we een plaatsje vrij. En ja, dit zeg ik met een kwinkslag."

Lees meer:
0 reacties