Gudde: ''Je hoofd is voor FC Groningen, je hart voor Excelsior''

Wouter Gudde is per ingang van 1 mei de nieuwe algemeen directeur van FC Groningen. De oud-voetballer komt over van Excelsior, de club waar hij eerder deze maand  afscheid nam.

Dat Gudde al op 4 april het stokje overdroeg aan Daan Bovenberg, heeft alles te maken met het Eredivisie-duel dat op 6 april op het programma stond. FC Groningen, zijn nieuwe werkgever, nam het toen op tegen Excelsior, zijn oude werkgever. "Ik ben blij dat ik dat heb gedaan", zegt Gudde in het Algemeen Dagblad. "Groningen vecht voor de play-offs, Excelsior tegen degradatie. Dan wil je niet hoeven kiezen.''

Gudde had in de wedstrijd dan ook geen voorkeur voor een van de twee ploegen. "Je hoofd gaat voor FC Groningen, de club waar je gaat werken. Maar je hart is voor Excelsior. Tot de laatste minuut heb ik er alles voor gedaan om Excelsior in de Eredivisie te houden."

"Het is dan ook onmogelijk om een keuze tussen die twee te maken", stelt de voetbalbestuurder. "Hoe ik de wedstrijd heb bekeken? Rustig thuis. Met alleen wat mensen erbij die begrepen hoe ik erin sta", besluit Gudde. 

Lees meer:
0 reacties