'Nijland verdient zondag een staande ovatie van het publiek''

FC Groningen speelt komende zondag haar laatste thuiswedstrijd van dit seizoen, mochten de play-offs niet gehaald worden. Dat betekent het afscheid van algemeen directeur Hans Nijland.

"De markante directeur ging langs hoge pieken en diepe dalen, maar hield het toch maar mooi 23 jaar vol", schrijft verslaggever William Pomp in het Dagblad van het Noorden. "Alleen al voor hem hoop ik dat de tribunes propvol zitten tegen Fortuna Sittard en dat hij een staande ovatie krijgt van het publiek. Dat heeft deze man meer dan verdiend met alle verdiensten die hij voor de club heeft gehad."

Zijn collega Ernst Slagter is het daarmee eens. "Ik droomde vannacht dat El Presidente na afloop van het duel met Fortuna voor de draaideur van de hoofdingang stond", geeft Slagter aan. "Daar schudde Nijland elke supporter nog één keer stevig de hand. Om vervolgens in een uitgestorven Hitachi Capital Mobility Stadion tot diep in de nacht met blote voeten op de middenstip te zitten. À la Andrés Iniesta in Camp Nou. Vraag me niet waarom. 't Was maar een droom."

Briefwisseling Pomp en Slagter (37): Staande ovatie https://t.co/UeN6ZoBVlV

— Ernst Slagter (@ErnstSlagter) May 7, 2019

Lees meer:
0 reacties