Speciale dag' voor Nijland: ''Zou ultieme kers op de taart zijn''

De laatste thuiswedstrijd van FC Groningen staat in het teken van het afscheid van algemeen directeur Hans Nijland. Op zijn eigen verjaardag is hij voor de laatste keer in 23 jaar bestuurder bij een Eredivisieduel van FC Groningen.

"Voor mij persoonlijk wordt het een heel speciale dag", zegt Nijland op de officiële website van FC Groningen. "Het zal een dag vol met emotie zijn en ik zie toch wel een beetje op tegen het moment waarop ook van mij na afloop van de wedstrijd op het veld officieel afscheid zal worden genomen. Na afloop van de wedstrijd breng ik een bezoek aan het Supportershome."

Nijland wil niet teveel aandacht voor zijn afscheid. "Het allerbelangrijkste is zondagmiddag echter het resultaat tegen Fortuna Sittard. Winst is noodzakelijk", geeft hij aan. "Net als alle andere mensen met een groen-wit hart willen wij het seizoen op een FC Groningen-waardige wijze afsluiten. Het zou een wenscadeau zijn als we dit kunnen doen met deelname aan de play-offs, met een Europees ticket als ultieme kers op de taart."

FC Groningen is daarvoor echter ook afhankelijk van Willem II. "We hebben deelname aan de play-offs dus niet in eigen hand, maar hebben er nog steeds alle vertrouwen in dat het alsnog lukt om bij die eerste acht op de ranglijst te eindigen. Als je kijkt waar we gedurende dit seizoen vandaan zijn gekomen, zou dat een knappe prestatie zijn", aldus Nijland.

Lees meer:
0 reacties