Fledderus: ''Dit is een compliment aan alle geledingen''

FC Groningen raakt Ludovit Reis kwijt aan FC Barcelona. De middenvelder maakt voor 3,25 miljoen euro de overstap naar de Spaanse topclub. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is ontzettend trots op de transfer van Reis.

"Het is een compliment aan alle geledingen binnen de club", zegt Fledderus op de officiële website van FC Groningen. "De jeugdscouting heeft vier jaar geleden de specifieke kwaliteiten van Ludovit onderkend en hem weten te bewegen naar Groningen te komen. Daar zijn de trainers in de opleiding met hem aan het werk gegaan en hebben zij hem geholpen in zijn verdere ontwikkeling."

"Vervolgens heeft Ludovit van de staf rond de eerste selectie op zeer jonge leeftijd de kans gekregen zich te laten zien", vervolgt Fledderus. "Onder meer door de uitstekende faciliteiten in het TopsportZorgCentrum is zijn ontwikkeling in een razend tempo gegaan. Met als ultieme beloning de interesse van Barcelona en zijn uiteindelijke overgang."

Fledderus schetst het perspectief van de overgang van Reis naar Barcelona. "Deze transfer toont aan dat het voor jonge talentvolle spelers mogelijk is om zich bij FC Groningen onder professionele begeleiding en in een topsportomgeving stevig te ontwikkelen en vanuit Groningen direct de overstap te maken naar een wereldberoemde club als Barcelona. Maar het allergrootste compliment gaat uit naar Ludovit Reis zelf", aldus Fledderus.

Foto: Orange Pictures

Lees meer:
0 reacties