'Ik ben wel bang geweest dat ik afscheid zou nemen met degradatie''

Hans Nijland heeft afgezwaaid als algemeen directeur na een dienstverband van 23 jaar. De clubman heeft nooit echt getwijfeld over of hij moest aanblijven of op moest stappen.

"Ik heb fouten gemaakt, ook dit seizoen. Ik ben er nooit onder gebukt gegaan. Na een nachtje slapen schudde ik met de kop en ging weer door. Het maakte me ook strijdbaar. Ik heb alleen in de beginperiode wel eens getwijfeld of ik moest aanblijven", begint Nijland tegenover De Volkskrant.

Dit moment was eind jaren negentig. "We hadden toen doorlopend rellen in het oude Oosterparkstadion, na een wedstrijd werd de Grote Markt bijna verbouwd. We werden zelfs voor één wedstrijd uit ons stadion verbannen en speelden op een afgelegen veldje. Toen vroeg ik me serieus af of ik die negatieve stemming nog kon kantelen."

Ook dit seizoen was er angst bij Nijland. "Ik ben wel even bang geweest dat ik afscheid zou nemen met degradatie. Dan had ik 23 jaar voor noppes gewerkt. We konden moeilijk beweren dat het zomaar goed zou komen."

Lees meer:
0 reacties