Nijland bedankt voor Zuid-Amerikaans avontuur: ''Dit kwam te vroeg''

0
Nijland bedankt voor Zuid-Amerikaans avontuur: ''Dit kwam te vroeg''

Hans Nijland neemt vrijdag officieel afscheid als algemeen directeur bij FC Groningen. Ter ere van zijn verdiensten voor de club wordt er 's avonds een afscheidsreceptie voor Nijland georganiseerd. 

"Ik mag me er niet mee bemoeien, haha. Dat is lastig voor iemand die alles in eigen hand wil houden", zegt Nijland bij het Sport Noord Café over de afscheidsreceptie. De FC Groningen-directeur haalt in de uitzending herinnering op uit zijn 23-jarige dienstverband bij de club.

 "Natuurlijk heb ik domme fouten gemaakt, maar daardoor heb ik ook veel geleerd", erkent Nijland. "De bouw van het huidige stadion bijvoorbeeld. Dat is, denk ik, de redding van de club geweest. Was dat stadion er niet gekomen, dan waren we een club als Volendam geworden: degradatie, weer terug naar de eredivisie, et cetera."

Hoewel FC Groningen pas net gestopt is als FC Groningen-directeur, heeft hij de eerste aanbieding uit het buitenland al moeten afslaan. "Ik kon voor één seizoen interim-directeur bij een club worden, terwijl ik tegelijkertijd iemand zou inwerken. Het was in een ver buitenland, op het Zuid-Amerikaanse continent. Maar toen we het onze dochter van 14 voorlegden, vloog ze hoog in de gordijnen. Zo’n signaal kun je niet naast je neerleggen. Dit kwam te vroeg."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!