'De samenwerking in de trainersstaf was vorig seizoen niet optimaal''

Adrie Poldervaart en Alfons Arts zijn de nieuwe assistent-trainers van Danny Buijs bij FC Groningen. Technisch manager Mark-Jan Fledderus

"De doelstelling, deelname aan de play-offs, is uiteindelijk gehaald, maar de samenwerking in de trainersstaf was vorig seizoen niet optimaal. Dat kan, hè", begint Fledderus in Voetbal International. "Ik heb met Danny Buijs gezeten en hem gevraagd: Waar zit het nou in dat het tussen jou en de rest van de staf niet echt een succes is geworden? Je hebt van tevoren toch ook met de andere trainers gesproken? Danny heeft daar voor zichzelf goed over nagedacht en we hopen dat we daar nu weer een stap verder in zijn."

Voor de nieuwe assistent is een profielschets gemaakt. "En toen we die eenmaal hadden, zijn we gaan nadenken over namen die daarbij zouden kunnen passen. Wouter Gudde zei toen meteen: “Dat is Adrie Poldervaart”. Hij kent Adrie hartstikke goed.  Wij hebben toen gezegd: Als jij daar zo van overtuigd bent, gaan wij graag met hem in gesprek. Het zijn goede gesprekken geweest met Adrie. Ook voetbalinhoudelijk. Ik heb echt het gevoel dat we nu een technische staf hebben die meer complementair is aan elkaar."

Lees meer:
0 reacties