FC Groningen strikt twintigjarige scout: ''Een nieuwe weg inslaan''

1
FC Groningen strikt twintigjarige scout: ''Een nieuwe weg inslaan''

FC Groningen heeft een nieuwe videoscout aangetrokken voor de profscouting. De twintigjarige Wes Beuvink treedt tot de scoutingsstaf van de Trots van het Noorden.

Beuvink tekende donderdag een tweejarig contract in het Hitachi Capital Mobility Stadion. De Oldenzaler werkte de afgelopen jaren bij adviesbureau SciSports, dat voetballers op allerlei manieren analyseert en verschillende profclubs adviseert.

"Met scouting willen wij een nieuwe weg inslaan en daarom richten we ons scoutingsapparaat op een andere manier in", reageert technisch directeur Mark-Jan Fledderus op de officiële website van FC Groningen. "Onze scouts dienen naast live scouting ook affiniteit te hebben met data en video. Wes is een jonge scout, die voldoet aan het profiel en gespecialiseerd is in videoscouting."

Er is meer nieuws uit de scoutingsstaf. Zo verlengde datascout Sil Piek zijn contract met één seizoen bij FC Groningen. Daarnaast is Peter Moltmaker coördinator scouting bij FC Groningen en valt onder de verantwoordelijkheid van technisch directeur Mark-Jan Fledderus.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 2 Aug 2019 om 12:24
    kon Derksen zich niet vinden in dit systeem? uiteindelijk moet je een speler toch bekijken op de velden, zoveel veranderd er toch niet ? of de club zo'n speler dan in de computer gooit en kijkt wat er uit rolt mag dan toch geen probleem zijn?
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›