Gudde: ''Dan hadden ze beter Harry Potter directeur kunnen maken''

0
Gudde: ''Dan hadden ze beter Harry Potter directeur kunnen maken''

FC Groningen haalde vorig jaar Wouter Gudde als opvolger van algemeen directeur Hans Nijland. Met de 35-jarige bestuurder heeft de Trots van het Noorden een minder uitbundige en meer bedachtzame directeur.

Samen met technisch directeur Mark-Jan Fledderus (37) en trainer Danny Buijs (37) is Gudde bezig met het uitwerken van een voetbalvisie. "Die is cruciaal", zegt hij in gesprek met Voetbal International. "Als we zestiende worden met een lekkere gehaktbal, gaat er iets verkeerd. Als ik luister naar onze achterban, hoor ik dat er al jaren gemopperd wordt over de speelstijl van het eerste elftal."

"Ik ben de eerste die aangeeft dat het stukken beter kan", vervolgt Gudde. "Maar als we al zo lang kampen met dit probleem, is het misschien wel breder dan een selectie en een trainer. Ik vind dat alles begint met visie. We zijn nu volop op zoek naar onze voetbalidentiteit die leidend moet worden binnen de hele club. Pas daarna kan je gericht scouten en opleiden."

Gudde wil verder vooral de rust bewaren en zal geen gekke dingen doen. "Als mensen denken dat het hier in twee jaar helemaal is omgekeerd, hadden ze beter Harry Potter directeur kunnen maken", aldus de algemeen directeur.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!