''Dit is in elk geval een scenario is waar aan wordt gedacht''

0
''Dit is in elk geval een scenario is waar aan wordt gedacht''

Wouter Gudde, directeur van FC Groningen, staat open voor voetbal spelen voor een stadion gevuld met kinderen. Omdat kinderen zoals het nu lijkt minder vatbaar zijn voor het coronavirus gaan per 8 juni de basisscholen alweer volledig open.

"Ik vond die wedstrijden in Duitsland met die lege tribunes helemaal niks. Het leek wel of ik naar een zaalkorfbalwedstrijd zat te kijken. Misschien is dat nog de voetballer in mij. Het aanspreken van kinderen kan voor veel clubs een oplossing zijn want we hebben te maken met vergrijzing in de voetbalstadions. Het is een manier om de jonge supporters nog dichterbij de spelers te brengen", begint Gudde in het Algemeen Dagblad.

Ook de spelers moeten hier volgens Gudde bij betrokken worden. "Er is een grotere kans om een handschoen van Sergio Padt te scoren bijvoorbeeld. De sfeer op de tribune zal wezenlijk anders zijn. Dat merk je al aan wedstrijden van Jong Oranje waar de leeftijd van de supporters ook veel jonger is. Of bij vrouwenvoetbalwedstrijden. De kinderen moeten worden begeleid uiteraard maar ook daar zijn oplossingen voor."

"Denk aan het inzetten van basisscholen. Die zijn gespecialiseerd in het organiseren van reizen van grote groepen kinderen. En organiseer de wedstrijden dan bijvoorbeeld doordeweeks om een uur of vijf. Vanuit de KNVB weet dat ik dat dit in elk geval een scenario is waar aan wordt gedacht", besluit Gudde.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›