'Het ontbreekt bij FC Groningen nu aan een type Maikel Kieftenbeld''

Hans van der Ploeg, oud-trainer van Oranje Nassau, CVVB en Viboa en volgend seizoen de nieuwe coach van Drachtster Boys, denkt dat FC Groningen op dit moment balans mist op het middenveld. In het Dagblad van het Noorden stelt Van der Ploeg dat een nieuwe captain welkom zou zijn.

“Het ontbreekt bij FC Groningen nu aan een type Maikel Kieftenbeld. Door hem speelde Tjaronn Chery goed en na zijn vertrek is Simon Tibbling gaan sukkelen”, aldus Van der Ploeg, die wel wat aan te merken heeft op het huidige team. “Juninho Bacuna is te onstuimig en heeft een mentor naast zich nodig. Ruben Jenssen moet dat nu eigenlijk doen, maar door de taalbarrière levert dat communicatief problemen op.”

Van der Ploeg vindt een Kieftenbeld-type belangrijk voor de balans in het elftal. “Hij was meer dan een controleur, want hij was ook een echte aanvoerder. In de kleedkamer was hij heel belangrijk en dat is waar het aan ontbreekt bij Groningen. Het zegt genoeg dat een doelman nu aanvoerder is, hoewel Sergio Padt dat verder prima doet. Ik denk ook dat ze bij de FC druk bezig zijn met iemand die ook in de kleedkamer belangrijk is”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties