Homepage » Eerste elftal » FC Groningen in veilige haven? ''Wordt altijd gezegd daar een punt of 34 voor nodig hebben''

FC Groningen in veilige haven? ''Wordt altijd gezegd daar een punt of 34 voor nodig hebben''

( 0 reacties)
FC Groningen in veilige haven? ''Wordt altijd gezegd daar een punt of 34 voor nodig hebben''

De fans van FC Groningen konden zondagmiddag eindelijk weer eens juichen in het NoordLease Stadion. Tegen PEC Zwolle werd er met 2-0 gewonnen.

"We wisten dondersgoed wat er op het spel stond. Het gat met Sparta was nog maar vijf punten. Daar gaat het ook over in de kleedkamer. Het zal toch niet zo zijn dat we het nog spannender maken, hoor je dan", vertelt aanvoerder Sergio Padt in gesprek met het Dagblad van het Noorden.

De sluitpost is content met de zege op PEC Zwolle. "Daarom ben ik blij dat we zo hebben kunnen spelen als we in de eerste helft deden. Een dergelijke situatie kan ook verlammend werken, maar daar was geen sprake van. We waren absoluut de betere ploeg", vervolgt hij.

In de beduidend zwakkere tweede helft werd het toch nog even spannend. "Dat hadden we kunnen voorkomen door bij rust al ruimer voor te staan. Nu sloop er toch weer wat angst in, maar gelukkig konden we de zege deze keer over de streep trekken", weet Padt.

Voor FC Groningen was het de eerste zege van 2018. "Het was alweer een poosje geleden. Alleen daarom al was deze overwinning heel erg welkom. Het moet ook weer voor nieuwe energie in de groep zorgen. Of we al veilig zijn? Er wordt altijd gezegd dat clubs daar een punt of 34 voor nodig hebben. We zijn er dus nog niet, maar komen in de buurt", aldus Padt.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 30 maart 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›