Homepage » Eerste elftal » Nijland wil wijziging startdatum eredivisie: ''Half Nederland lag in Spanje op het strand''

Nijland wil wijziging startdatum eredivisie: ''Half Nederland lag in Spanje op het strand''

( 0 reacties)
Nijland wil wijziging startdatum eredivisie: ''Half Nederland lag in Spanje op het strand''

Waar in Engeland en Italië de transfermarkt sluit vóórdat de competitie begint, is dat in Nederland niet zo. De KNVB en de clubs hopen dat ook bij de eredivisie te bereiken.

Centrale Spelersraad (CSR) ziet dat echter niet zitten. "Als de transfermarkt in Nederland net als in Engeland en Italië eerder zal sluiten, dan zou dat leiden tot een beperking van de tijd dat er transfers kunnen worden gedaan", vertelt Danny Hesp namens de CSR aan De Gelderlander.

FC Groningen-directeur Hans Nijland is het hier totaal niet mee eens. "Bekijk het nou eens vanuit het oogpunt van de supporter", stelt Nijland. "Die kant wordt veel te weinig belicht. Die supporter koopt een seizoenkaart en moet vervolgens maar afwachten wie hij op het veld ziet staan. Als ik naar het theater ga, weet ik toch ook wie er op het podium staat?"

Volgens Nijland moet de startdatum van de competitie gewijzigd worden. "De afgelopen zomer was de bouwvakvakantie in volle gang en de eredivisie ging lekker voetballen. Half Nederland lag in Spanje op het strand. Je doet de winkel toch niet open als de klanten weg zijn? Start gewoon op 1 september. Haal die wedstrijden die je achterloopt in tussen kerst en oud en nieuw en met Pasen", besluit hij zijn relaas.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 30 maart 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›