Nijland betreurt vertrek Kemkers: ''Ik waardeer hem enorm''

FC Groningen nam woensdag afscheid van Manager Topsport Gerard Kemkers. De oud-schaatscoach en de directie van FC Groningen hebben na overleg een punt achter de samenwerking gezet. 

FC Groningen-directeur Hans Nijland legt uit waarom Kemkers afzwaait bij FC Groningen. "Het is heel helder: we hebben een verschil van inzicht", vertelt Nijland tegenover FOX Sports. "Daar hebben we veel met elkaar over gesproken. Wij vonden dat alles wat met voetbal te doen heeft, dient te vallen onder de verantwoordelijkheid van de technisch manager. Gerard (Kemkers, red.) denkt daar wezenlijk anders over. Hij vindt dat de opleiding een heel gescheiden traject moet zijn. We hebben deze verschillende inzichten niet bij elkaar kunnen brengen."

Toch gingen Nijland en Kemkers niet met ruzie uit elkaar. "Ik waardeer Gerard enorm", benadrukt de directeur nog maar eens. "Hij heeft dingen hartstikke veel goede dingen gedaan heeft voor de club. Er zijn dingen binnen onze opleiding wezenlijk verbeterd. Het is mooi om te zien dat er nu een aantal spelers doorgebroken zijn in het eerste elftal. Bovendien heeft Gerard een belangrijke rol gehad in het Topsportzorgcentrum. We zijn dus zeker niet rollebollend met elkaar over straat gegaan. Sterker nog, ik heb nog nooit ruzie met Gerard gehad." 

De beide heren verschilden echter in hun visie op de jeugdopleiding. "We hadden allebei wel hetzelfde doel voor ogen met de opleiding, maar we verschilden over de weg daar naartoe. Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken: ik baal enorm dat we het niet eens konden worden. Zijn stelligheid respecteer dan ook wel weer", besluit Nijland.

Lees meer:
0 reacties