Homepage » Eerste elftal » Warmerdam kent kracht van Roda JC: ''Daar moeten wij voor uitkijken''

Warmerdam kent kracht van Roda JC: ''Daar moeten wij voor uitkijken''

( 0 reacties)
Warmerdam kent kracht van Roda JC: ''Daar moeten wij voor uitkijken''

Django Warmerdam keert zondagmiddag in de wedstrijd tegen Roda JC terug in de basis bij FC Groningen. De 22-jarige verdediger, die vorige week tegen SC Heerenveen ontbrak vanwege een schorsing, staat opgesteld op het middenveld, een positie waar Warmerdam dit seizoen al vaker speelde. 

"Ik ben natuurlijk gehaald als linksback, maar ik heb ook altijd gevoetbald op het middenveld", vertelt Warmerdam tegenover RTVOOG. "Ik ben een hele aanvallende back en verdedigend valt er bij mij zeker nog wat te halen. Ik ben me op dat gebied nog aan het ontwikkelen. Daardoor zouden mensen kunnen denken dat ik als aanvallende middenvelder beter tot mijn recht kom."

Warmerdam verwacht aanstaande zondag een pittig potje tegen Roda JC. "Wij moeten er voor waken dat wij niet mee gaan in hun spel. We hebben al twee keer tegen ze gespeeld, in de competitie en in de beker. We gingen toen mee in hun spel en speelden niet ons eigen voetbal", aldus de linksback, die zich bewust is van het feit dat de Limburgers de afgelopen drie wedstrijden allemaal winnend hebben afgesloten. "Zij zitten in een lekkere flow en zeggen dat ze het ons lastig kunnen maken. Wij moeten ervoor zorgen dat dat niet het geval is."

"Wij moeten sowieso alles geven wat we hebben. We moeten zo beginnen en eindigen als in de wedstrijd tegen Ajax. Dan zullen wij het iedereen heel lastig kunnen maken", vervolgt Warmerdam, die verwacht dat Roda JC fel aan de wedstrijd zal beginnen. "Dat denk ik eerst wel. Daarna zullen ze wel gaan afwachten en op de counter loeren. Wij moeten ervoor uitkijken dat ze niet in de omschakeling gevaarlijk worden."

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 30 maart 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›