Homepage » Eerste elftal » Van Weert op zijn hoede voor Roda JC: ''Er is geen ontzag, maar we zijn wel gewaarschuwd''

Van Weert op zijn hoede voor Roda JC: ''Er is geen ontzag, maar we zijn wel gewaarschuwd''

( 0 reacties)
Van Weert op zijn hoede voor Roda JC: ''Er is geen ontzag, maar we zijn wel gewaarschuwd''

Tom van Weert verkeert in een uitstekende vorm. De FC Groningen-spits wist in de laatste drie duels eenmaal met links, eenmaal met rechts en eenmaal met het hoofd het net te vinden.

Op de vraag hoe hij zondag zal gaan scoren, antwoordt de aanvaller lachend. "Er blijft niet veel meer over", reageert Van Weert tegenover RTVOOG. "Het maakt me eigenlijk ook niet uit hoe. Het is belangrijk dat ik doelpunten maak en dat we winnen. Hoe de bal er dan ingaat, zal me een zorg wezen."

De aanstaande tegenstander van FC Groningen, Roda JC is in uitstekende doen. "Er is geen ontzag, maar we zijn wel gewaarschuwd", vertelt Van Weert. "Zij hebben in de laatste drie wedstrijden negen punten gehaald, terwijl ze al bijna afgeschreven waren. Dat zegt iets over het karakter en de kwaliteiten van het team. Het is aan ons om hun reeks te doorbreken."

Ondanks het hoge aantal punten dat Roda JC in de laatste wedstrijden behaalde, zijn de Limburgers nog steeds niet veilig. De ploeg van Robert Molenaar zal nog meer punten moeten pakken om nacompetitie te ontlopen, waardoor de bal zondagmiddag bij Roda JC zal komen te liggen. "Zij moeten nog net iets meer dan ons", legt Van Weert uit. "Wij moeten zeker niet achterover gaan leunen en hun laten komen, maar er zullen momenten in de wedstrijd komen waarin zij risico's moeten nemen. Dan moeten we gebruik maken van onze kwaliteiten en hun beperkingen achterin. Zo hebben ze in het centrum weinig snelheid."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 30 maart 2019
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›