Faber houdt vast aan strijdplan: ''Dat geeft energie en een goede wisselwerking met publiek''

FC Groningen reist donderdag af naar het zuiden voor de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Dat doen de Groningers met een grotendeels fitte selectie.

"We missen alleen Samir (Memisevic, red.) door een schorsing. Ludovit (Reis, red.) is net terug uit Slowakije, dus die moet nog even opstarten bij de beloften. Voor de rest zijn onze spelers fit", vertelt coach Ernest Faber, die daarbij Mimoun Mahi helemaal vergeet.

"Hij heeft een kuitblessure en zal hoogstwaarschijnlijk niet meer in actie komen dit seizoen. Hij zal rond het einde weer redelijk fit zijn, hij gaat nu een revalidatietraject in. Hem zijn we voorlopig even kwijt. We zullen zien hoe het zich ontwikkelt."

Faber hoopt tegen FC Utrecht de goede lijn van de afgelopen weken door te zetten. "Ons doel is om weer te winnen. We hebben het goed gedaan tegen Roda JC, dat kunnen we morgen weer doen tegen FC Utrecht. Daarna hebben we nog een mooie thuiswedstrijd tegen Excelsior en sluiten we de week daarna af tegen PSV", aldus Faber, die in de laatste duels geen andere tactieken zal gaan hanteren. "We willen het aanvallende en het druk zetten erin houden. Dat geeft energie en een goede wisselwerking met publiek. Dat willen we volhouden en daarmee een mooie basis leggen voor volgend seizoen."

Lees meer:
0 reacties