Jong FC Groningen onderuit op bezoek bij Jong FC Twente: ''De beleving ontbrak''

Jong FC Groningen is zaterdagmiddag in Hengelo met 3-2 onderuit gegaan tegen Jong FC Twente. De ploeg van Alfons Arts zakt door het verlies naar een zevende positie op de ranglijst van de Derde Divisie.

FC Groningen begon goed aan het duel en kwam in de 30e minuut op voorsprong via Michel Breij.  "Het was een fase waarin beide ploegen wat mogelijkheden hadden", licht Alfons Arts toe. "Vlak na deze treffer kreeg Tim Freriks een mogelijkheid maar raakte die een bal helemaal verkeerd voor open doel. In de slotfase van de eerste helft kregen we nog een penalty tegen, waaruit het 1-1 werd."

"De tweede helft was van beide kanten heel slordig", vervolgt Arts. "Juist op het moment dat we controle hadden, gaven we de 2-1 weg. Uriel Antuna zette de ploeg weer op gelijke hoogte (2-2 – red.) toen hij alert was bij een rebound."

Arts zag dat zijn ploeg in de 88e minuut nog een treffer weggaf. "Deze bal werd verkeerd beoordeeld en Lars Kramer maakte daarbij hands. En de scheidsrechter legde de bal opnieuw op de stip: 3-2", aldus een teleurgestelde Arts.

"Het was een wedstrijd waarin onze doelman meer ballen uit het doel heeft moeten halen, dan hij reddingen heeft kunnen verrichten. Het is echt heel matig en zeer teleurstellend dat we op deze manier de wedstrijd uit handen hebben gegeven. Vorige week was het een fase van tien minuten waarin we de weg kwijt waren, maar nu was het beeld over de hele wedstrijd onvoldoende. Vandaag ontbrak de beleving in het team en de motivatie als groep om nog voor eigen kansen te gaan."

Lees meer:
0 reacties