Debutant geniet na: ''Daar heb ik ze ook voor bedankt''

Michael Breij maakte afgelopen donderdag zijn debuut voor FC Groningen en daar was de 21-jarige aanvaller erg blij mee. Breij, die normaal gesproken voor Jong FC Groningen speelt, mocht afgelopen donderdag tegen FC Utrecht (1-1) bijna twintig minuten meespelen. De jongeling mocht Jesper Drost vervangen.

"Hier werk je naartoe en dit is een droom die uitkomt. Dit zal ik niet snel vergeten", vertelde Breij in gesprek met FC Groningen TV. Breij omschreef ook uitgebreid hoe de aanloop naar de invalbeurt ging. "Ik moest warmlopen en volgens mij riep Marcel Groninger in de 66ste minuut: ‘Michael, nog vijf minuutjes’. Toen wist ik dat ik erin zou komen."

Breij had veel zin in zijn invalbeurt en was niet erg zenuwachtig. "Ik was niet echt heel gespannen, maar toen ik dat hoorde was het wel van: 'shit, het gaat nu echt gebeuren'. Dan gaat er een knop om, want je moet je laten zien", vervolgde Breij, die prima inviel. "Het geeft zelfvertrouwen als de eerste paar dingen goed gaan. Je hoopt natuurlijk op een mooi debuut en ik denk dat ik niet mag klagen", aldus Breij.

Na afloop van de wedstrijd werd hij goed opgevangen door zijn teamgenoten. "Ze waren allemaal blij voor me. In de leedkamer kreeg ik een groot applaus. Daar heb ik ze ook voor bedankt. Het is mooi dat ik met deze topgasten mijn debuut heb mogen maken. Ik laat dit even bezinken en we gaan zien wat de volgende twee wedstrijden gaan brengen."

Lees meer:
0 reacties