Hrustic vol lof over Van Marwijk en hoopt op WK: ''Uiteraard, uiteraard''

Ajdin Hrustic vindt het een goede zaak dat Bert van Marwijk bondscoach is van de nationale ploeg van Australië. Van Marwijk trad in januari 2018 aan bij Australië en neemt met het land deel aan het WK 2018 in Rusland. FC Groningen-middenvelder Hrustic hoopt stiekem op een uitverkiezing.

"Uiteraard, uiteraard", zegt Hrustic in gesprek met FC Groningen TV. "Ik hoop, natuurlijk ook als ik er zelf deel van uit maak, het beste voor het team." Hrustic is vol lof over Van Marwijk. "Ik ben er blij mee, want het is iets anders waardoor het voetbalsysteem in Australië ook verandert. De vorige bondscoach (Ange Postecoglou, red.) kwam uit Australië. Hij kende mij vanaf mijn elfde (Hrustic en Postecoglou hebben allebei een verleden bij South Melbourne, red.)", vervolgt Hrustic.

"Postecoglou werkte met een vaste formatie en één stijl van spelen en toen nam Van Marwijk het over en veranderde dat. Tegen Noorwegen had de ploeg nog wat moeite om het op te pikken, maar tegen Colombia ging dat al makkelijker. Hij speelt in een 4-3-3 formatie waar ik van houd. Mark van Bommel is één van zijn assistenten. Hij weet alles van voetbal, is zelf een grote speler geweest", aldus Hrustic.

Hrustic speelde tot dusver één interland voor Australië. Hij maakte op 13 juni 2017 zijn debuut voor Australië in een interland met Brazilië (0-4 verlies). Hrustic deed in dat vriendschappelijke duel 33 minuten mee.

Lees meer:
0 reacties