'FC Groningen hoort gewoon thuis op de twaalfde plaats''

Dit seizoen eindigde FC Groningen op een twaalfde plaats en daar waren de fans niet bepaald blij mee. Maar kan FC Groningen wel meedoen voor een plek in het linkerrijtje?

''FC Groningen hoort gewoon thuis op de twaalfde plaats'', zegt analist Joop Gall van het Dagblad van het Noorden. ''Intern hebben ze daarvan op zeker moment ook een goede inschatting gemaakt door de doelstelling terug te schroeven van play-offs om Europees voetbal naar handhaving. Dat is uiteindelijk ruimschoots gehaald. Afgemeten naar de kwaliteit is dat prima.''

''Het beleid vanaf de start van de competitie was niet goed. Het duurde veel te lang voor er een vaste basis was gecreëerd. Ik had ook mijn vraagtekens bij het wisselbeleid. Daar had meer structuur in moeten zitten.'' Gall vindt dat FC Groningen niet als doelstelling moet hebben om de play-offs te halen. ''Dat heeft natuurlijk alles met het transferbeleid te maken. Als je op zeker moment goede spelers moet verkopen vanwege de financiële huishouding, moet je daar je doelstelling op aanpassen'', besluit hij.

Lees meer:
0 reacties