Buijs strijdlustig: ''Wij willen tegenstanders weer ouderwets bij de strot grijpen''

Met Danny Buijs heeft FC Groningen een nieuwe, strijdlustige trainer in huis gehaald. Hij wil met FC Groningen weer mee gaan doen in de strijd om de play-offs voor Europees voetbal.

''Wij willen tegenstanders weer ouderwets bij de strot grijpen", begint Buijs in het Algemeen Dagblad. ''Die mentaliteit zag ik de laatste wedstrijden van vorig seizoen ook. Tijdens die duels zag je de kwaliteiten van deze spelersgroep. Met alle respect voor Heracles en ADO Den Haag, maar Groningen is een veel grotere club." Zijn mentaliteit is terug te zien in de speler die hij van 2004-2006 was bij FC Groningen waarin hij zei: ''Het enige wat je kunt doen is je kloten eraf werken en voor elke grasspriet vechten.''

Voor Buijs betekend FC Groningen zijn eerste profclub, maar daar heeft hij geen probleem mee. ''Ik krijg bij Groningen een uitgebreide staf. Ik ben daarom niet zo bang voor die onervarenheid. Mensen om mij heen compenseren dat. Het is geweldig dat ik deze kans krijg. Misschien wordt mijn komst, door mijn verleden als voetballer bij Groningen, net iets breder gedragen. Al weet ik ook dat zoiets na vier nederlagen compleet anders kan zijn'', besluit Buijs.

 

Lees meer:
0 reacties