'Ik ben een Stadjer. Groningen is en blijft mijn thuis''

Juninho Bacuna zou deze zomer wel eens kunnen vertrekken bij FC Groningen daar de twintigjarige middenvelder door tal van clubs wordt gevolgd. Mocht Bacuna vertrekken, dan kijkt de in Groningen geboren middenvelder met een goed gevoel terug op zijn periode bij FC Groningen.

"Ik ben een Stadjer. Als ik vanaf Hoogkerk de stad inrij, bekruipt me altijd een warm gevoel. Groningen is en blijft mijn thuis. Vanaf mijn tiende speel ik in de jeugd, en nu al 3,5 jaar in het eerste. In die tijd heb ik geweldige momenten meegemaakt, maar ook lastige periodes", vertelde Bacuna, die ook bijna de gehele jeugdopleiding van FC Groningen doorliep en in de belangstelling zou staan van onder meer PSV, FC Kopenhagen en Dynamo Kiev, in gesprek met Supportersvereniging FC Groningen.

Bacuna won in het seizoen 2014/2015 de beker met FC Groningen en dat is voor hem het hoogtepunt. "Als ik daaraan terugdenk, komt alles weer boven. Het vertrek bij het stadion waar duizenden mensen ons uitzwaaiden. De weg er naartoe, alle supporters op viaducten. De sfeer tijdens de wedstrijd was fantastisch en ook de wedstrijd zelf was geweldig, vooral de tweede helft. De spirit in het team en de club was ongekend en heel Groningen steunde ons. We konden niet verliezen", aldus Bacuna.

Lees meer:
0 reacties