Grootverdiener vertrekt bij FC Groningen: ''Dat is natuurlijk dood- en doodzonde''

Lars Veldwijk is de nieuwe spits van Sparta Rotterdam. Ondanks dat bij FC Groningen niemand rouwt om het vertrek van de grootverdiener, zit het algemeen directeur Hans Nijland niet helemaal lekker.

"Het voelt niet goed", steekt Nijland van wal tegenover het Dagblad van het Noorden. "Je haalt zo'n jongen met positieve verwachtingen naar Groningen, investeert in hem, betaalt een afkoopsom en uiteindelijk moet je die binnen een jaar afschrijven omdat zaken zo lopen. Dat is natuurlijk dood- en doodzonde."

Een andere optie dan een verkoop was er echter niet. "In de krant stond een tijdje geleden dat iedereen een tweede kans verdient, ook Veldwijk. Tijdens mijn bedevaart van afgelopen week naar Santiago de Compostella schootmenog zo'n wijsheid te binnen. Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen. Dat is allemaal wel zo, maar we hebben er goed met elkaar over gesproken."

Desondanks gunt Nijland Veldwijk het allerbeste in Rotterdam. "Dat heb ik hem ook laten weten met een berichtje. Het is bijzonder spijtig dat het zo gelopen is, maar net als bij andere clubs worden ook bij FC Groningen niet alleen maar successtory's geschreven", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties