Emotionele' Buijs: ''Hoe ga je met je eigen beleving en emotie om?''

Danny Buijs is begonnen aan zijn eerste trainersklus in de Eredivisie. Als speler was de oefenmeester een emotionele mandekker. Hij wordt soms vergeleken met Stijn Vreven, vorig jaar trainer van NAC Breda.

"Al durf ik wel te zeggen dat ik rustiger ben dan Stijn. Ik heb toevallig vorig jaar meegelopen bij NAC, ik mocht toen voor een periode een paar dagen in de week in de keuken kijken", begint Buijs tegenover FCUpdate.nl. "Uiteindelijk is het belangrijk om de baas te zijn over je emoties. Dat zijn zeker nog leermomenten voor mij en ik ben benieuwd hoe ik daarmee om zal gaan, al vind ik dat je best wel eens emoties mag laten zien, want dat hoort bij voetbal."

"Verder kan je bij een amateurclub, zoals ik de afgelopen jaren, tijdens de wedstrijd nog schreeuwen over het veld. De spelers zijn daar te bereiken, er staat dan misschien duizend man publiek. En nu in volle stadions, met 20 of 30 duizend man, dan kan je denk ik gillen en koprollen maken wat je wilt, maar een speler aan de andere kant van het veld zal ik niet bereiken. De vraag blijft: hoe ga je met je eigen beleving en emotie om?", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties