Oefenwedstrijd Groningen afgelast: ''Er zitten ook konijnenholen''

Donderdagochtend werd wereldkundig gemaakt dat de oefenwedstrijd tussen De Graafschap en FC Groningen op dinsdag 24 juli niet plaats kan gaan vinden op het natuurgrasveld van FC Winterswijk. Het veld werd afgekeurd door de gemeente, meldde Eric Redeker namens eersteklasser FC Winterswijk.

Uitwijken naar het hoofdveld van kunstgras was geen optie omdat FC Groningen daar niet op wil spelen. Opvallend was dat donderdagmiddag de gemeente Winterswijk meldde dat ze van niets wisten. "Wij hebben het grasveld niet afgekeurd",  zei burgemeester Joris Bengevoord van de gemeente Winterswijk tegen De Gelderlander. "Wat ons betreft zijn beide voetbalclubs met hun supporters welkom in onze gemeente. Ik wens De Graafschap en FC Groningen een sportieve wedstrijd toe."

Zover komt het echter niet. De Graafschap zal op zoek moeten gaan naar een nieuwe locatie voor het oefenduel. "Ik heb maandag contact gehad met het hoofd groenvoorziening van de gemeente Winterswijk", laat bestuurslid Henk Graaskamp van FC Winterswijk in een reactie weten. "Die was op vakantie, maar ik heb hem gezegd dat ik het onverantwoord vond om op het grasveld te spelen. Dat is door de extreme droogte niet goed genoeg en er zitten ook konijnenholen. Als we er dinsdag op zouden spelen, was het veld voor de rest van het seizoen naar de knoppen geweest. Ik heb vervolgens het grasveld afgekeurd. 'Ik sta achter je beslissing', zei die tegen me. Maar ik ben er uiteindelijk verantwoordelijk voor."

Lees meer:
0 reacties