VIDEO | Samenvatting: FC Groningen te sterk voor De Graafschap

FC Groningen heeft dinsdagavond de oefenwedstrijd tegen het gepromoveerde De Graafschap weten te winnen. In het Achterhoekse Silvolde won de ploeg van trainer Danny Buijs met 1-3 van de club uit Doetinchem.

Beide ploegen kregen aardig wat mogelijkheden, maar uiteindelijk trok FC Groningen zeer verdiend aan het langste eind, mede door twee doelpunten in het eerste halfuur. Mateo Cassierra besliste het duel vijf minuten voor tijd.

FC Groningen begon goed aan de wedstrijd en na drie minuten kreeg Michael Breij al de eerste kans, maar zijn schot ging over. Na tien minuten was het wel raak voor Breij. Hij scoorde de 0-1 na een goede, lange pass van Jeffrey Chabot. Halverwege de eerste helft was er een drinkpauze vanwege de warmte en op dat moment liet Breij zich vervangen door Mateo Cassierra vanwege een blessure. Vlak daarna had voormalig FC Groningen-speler Stef Nijland de gelijkmaker op zijn schoen, maar de De Graafschap-aanvaller ging over het doel van Jan Hoekstra.

Na iets meer dan een halfuur spelen verdubbelde FC Groningen de voorsprong via Django Warmerdam. Na een uitstekende aanval via Tom van Weer en Ritsu Doan werd Warmerdam bereikt. Laatstgenoemde kon de bal vervolgens in het doel werken. Daarna kreeg De Graafschap nog kansen via Youssef El Jebli en Nijland, maar FC Groningen hield het doel schoon.

De Graafschap begon op zijn beurt goed aan de tweede helft en kreeg al snel een kans via Fabian Serrarens, die bal kreeg van Jordy Tutuarima, die op zijn beurt door El Jebli werd bereikt met een crosspass. Doelman Hoekstra zag de bal gelukkig over gaan. FC Groningen werd gevaarlijk via Mendes Moreira, maar De Graafschap-keeper Agil Etemadi redde. Na 55 minuten scoorde De Graafschap dan toch de 1-2. Jordy Thomassen kon van dicht bij scoren. Vlak scoorde De Graafschap bijna de 2-2 nadat Mohamed Hamdaoui vrij voor Hoekstra kwam na een steekpass van Thomassen, maar Hoekstra redde goed.

Twintig minuten voor tijd kreeg FC Groningen vervolgens een goede kans op de 1-3 nadat Cassiera goed werk verrichte en Uriel Antuna bereikte. Antuna kon Etemadi echter niet passeren. Amper een minuut later werd Mendes Moreira gevaarlijk met een vrije trap, maar Etemadi redde knap. Cassierra besliste het duel door in de slotfase een strafschop te benutten: 1-3. De bal ging op de stip nadat Sven Nieuwpoort hands maakte.

Opstelling FC Groningen 1e helft: Hoekstra; Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Warmerdam; Reis, Jenssen, Drost; Doan, Van Weert en Breij (23’ Cassierra).

Opstelling FC Groningen 2e helft: Hoekstra; Sopacua, Kramer, Ploem, Wouters; Postma, Van de Looi, Reis; Mendes Moreira, Cassierra en Antuna

Opstelling De Graafschap 1e helft: Etemadi; Abena, S. Nieuwpoort, Van de Pavert, L. Nieuwpoort; Klaasen, Vet, Nijland; Narsingh, Van den Hurk, El Jebli

Opstelling De Graafschap 2e helft: Etemadi; Abena, S. Nieuwpoort, Straalman, Tutuarima; Olijve, El Jebli, Klaasen; Thomassen, Serrarens en Hamdaoui.