Cassierra op de bank bij FC Groningen: ''Hij moet nog wennen''

( 1 reacties)
Cassierra op de bank bij FC Groningen: ''Hij moet nog wennen''

De concurrentiestrijd om de spitspositie bij FC Groningen lijkt voorlopig beslist. Tom van Weert krijgt de voorkeur boven aankoop Mateo Cassierra. Een bittere pil voor de Colombiaan, die juist naar FC Groningen kwam om meer speeltijd te krijgen dan bij zijn vorige club Ajax.

Trainer Danny Buijs vertelt aan het Dagblad van het Noorden dat het geen optie is beide aanvallers te laten spelen. "Ik ben er geen voorstander van dat ze statisch naast elkaar staan, dus zouden ze meer onder elkaar moeten spelen. Cassierra zou dan onder Van Weert moeten spelen, want ik vind Van Weert meer de afmaker die het deze voorbereiding bovendien heel goed doet. We hebben het een paar keer uitgeprobeerd."

Volgens de nieuwe trainer is de Colombiaan nog niet klaar voor een basisplaats. "We zijn tevreden over Cassierra, maar het is ook duidelijk dat hij nog moet wennen aan onze speelwijze. Bij Ajax heb je tachtig procent balbezit en krijg je als spits continu de bal in de voeten. Wij willen daarnaast ook dat hij diep gaat, afjaagt, tweede ballen verovert. Je moet hem even de tijd geven", aldus Buijs.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 30 Jul 2018 om 16:39
    Wat waren de sterke punten van van Weert dan tegen Werder Bremen? Ik heb weinig goede acties van hem gezien, behalve die paar kansjes voor het doel. Goed gezegd, hij is een afmaker, maar moet hij een man uitspelen dan valt hij gigantisch door de mand. Het publiek was er absoluut niet rauwig om dat hij werd gewisseld. Geef Cassierra het vertrouwen en het komt wel goed.