Buijs vol lof over spelersgroep: ''Een stuk professioneler dan in mijn periode als speler''

Danny Buijs is sinds dit seizoen de nieuwe trainer van FC Groningen. De oud-speler, die overkwam van Kozakken Boys, kijkt terug op zijn eerste maand als trainer en zijn spelerstijd in Groningen.

Buijs leerde in de voorbereiding zijn mede-stafleden kennen. “Er waren her en der wel eens wat opstartprobleempjes, maar inmiddels hebben we elkaar leren kennen en weten we van elkaar hoe we werken. Er wordt vaak gesproken over het duo Danny en Hennie, maar ik denk dat daarmee de andere stafleden toch wel tekort worden gedaan. We doen het als team", aldus de oefenmeester op de officiële website.

Daarna maakt de oefenmeester een vergelijking met zijn tijd als speler bij FC Groningen. In het succesjaar 2005/2006 was Buijs één van de sterkhouders. “We zijn nu ruim tien jaar verder en er zijn veel vooroordelen over voetballers van tegenwoordig, die er niet voor zouden leven of alleen maar achter de spelcomputer zitten. Ik weet nu uit ervaring dat daar in ieder geval bij FC Groningen niets van klopt, van die vooroordelen. Als ik zie hoe al deze jongens ervoor leven en er extra dingen voor doen en laten, dan is deze groep een stuk professioneler dan in mijn periode als speler hier. Daarom is het ook mijn overtuiging dat het wat moois gaat worden dit seizoen.”

De hoofdtrainer is tevreden met de selectie maar zou er het liefst nog één defensieve versterking bij willen hebben. “Op een creatieve manier zouden we er nog een ‘back’ bij kunnen gebruiken. Maar daarvoor moet er wel nog de financiële ruimte worden gevonden. Als de groep compleet blijft, zoals die nu is dan weet ik zeker dat er volgende zomer een aantal spelers gaat vertrekken omdat ze zich in de kijker van andere clubs gaan spelen. Hoewel we in de voorbereiding nog te weinig hebben gecreëerd, zit het aanvallend wel goed. Werder Bremen en SM Caen zijn niet de minste ploegen om tegen te oefenen. In de Eredivisie gaat het zeker goed komen.”

Lees meer:
0 reacties