Buijs heeft basiself voor competitie ouverture klaar: ''Hij past het beste bij de strijdwijze''

Nieuwbakken Groningen-trainer Danny Buijs had voor één positie nog wat hoofdbrekens. Maar hij heeft de basisformatie voor het duel met Vitesse nu definitief rond. 

Hij verkiest Tom van de Looi boven Ludovit Reis. "We hebben het er binnen de technische staf over gehad. We denken dat hij voor deze wedstrijd het beste bij de strijdwijze past", schetst Danny Buijs de keuze achter zijn beslissing. Waar Van de Looi controlerend sterker is, daar heeft Reis aanvallend meer te bieden. Hij is meer een aanjager en een balafpakker. "Ze kunnen allebei iets toevoegen aan het elftal. De vraag is wat je denkt het meest nodig te hebben. Wij verwachten met Van de Looi meer controle te hebben op het middenveld", vertelt hij in het Dagblad van het Noorden.

Buijs acht zijn team klaar voor aanstaande opponent. "Zonder Vitesse te onderschatten, want ik denk dat zij een structurele top zes-ploeg zijn in Nederland, denk ik dat wij er een gelijkwaardige wedstrijd van kunnen maken. Zij hebben een behoorlijke kern van het elftal van vorig jaar in tact kunnen houden, maar dat geldt ook voor ons. Dat ze al volop verwikkeld zijn in Europese wedstrijden, kan je als een voordeel en een nadeel uitleggen."

De trainer van de Trots van het Noorden weet zijn team steeds meer naar zijn hand te zetten. "Zij hebben misschien wat meer vastigheden, maar aan de andere kant is het pittig om twee wedstrijden in vier dagen te spelen. Wat ik nog wel weet van mijn tijd als speler is dat ik liever wedstrijden speelde dan dat we gingen trainen, dus je moet het ook niet overdrijven. Wij moeten gewoon van eigen kracht uit gaan en onszelf loon naar werken geven voor zeven weken voorbereiding."

Opstelling FC Groningen:

Padt; Zeefuik, Te Wierik, Memisevic en Warmerdam; Doan, Van de Looi, Hrustic en Mahi; Drost en Van Weert.

Lees meer:
0 reacties