Teleurgestelde Padt: ''We wisten niet meer waar we het zoeken moesten''

Voor FC Groningen is het seizoen op dramatische wijze begonnen. Op bezoek bij Vitesse werd met 5-1 verloren. Aanvoerder Sergio Padt baalt van de prestatie van zijn ploeg.

''Vol goede moed werk je zeven weken lang naar de eerste competitiewedstrijd toe en dan kom je zo voor de dag'', aldus Padt voor de camera van FOX Sports. ''In de tweede helft was er moment dat we het helemaal kwijt waren. We wisten niet meer waar we het zoeken moesten. Dan word je overrompeld door dit Vitesse. Het was zwaar onvoldoende. We hadden voornamelijk aan de rechterkant heel veel moeite. Dat was in de eerste helft al het geval. In de tweede helft kwamen ze met een overtal. En als je dan voor de goal niet goed dekt, dan faal je op meerdere posities.

In de eerste helft ging het nog redelijk gelijk op, maar na de rust liep de thuisploeg weg. ''We wilden nog iets wijzigen om de kansen te vergroten. Bijvoorbeeld door naar een ander systeem te gaan. Dat liep een beetje uit de hand en dat heb je kunnen zien. Uiteindelijk weet je dat er niks meer valt te halen en dan moet je de schaden beperken. Uiteindelijk klinkt 5-1 heel lelijk'', aldus Padt.

De doelman van de Trots van het Noorden raakt nog niet in paniek. ''Het is zaak dat we bij elkaar blijven. We hebben al eens voor hetere vuren gestaan. Dit is de eerste wedstrijd. Ik heb liever dat we één keer met 5-1 verliezen, dan vier keer met 1-0. Maar de garanties dat je hierna gaat winnen heb je nooit.''