Reis verliest met Oranje Onder 19 en grijpt naast poulewinst

Nederland Onder 19 is dinsdagmiddag tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen. In en tegen Ierland werd er door de ploeg van Maarten Stekelenburg met 2-1 verloren.

Ludovit Reis kon in het EK-kwalificatieduel op een basisplek rekenen. De FC Groningen-middenvelder kwam 71 minuten in actie, maar kon een nederlaag niet voorkomen.

Nederland Onder 19 begon nog zo sterk aan de wedstrijd. Via een fraai doelpunt van N.E.C.-aanvaller Ole ter Haar Romeny kwamen de jeugdinternationals in de 15e minuut op voorsprong. Lang duurde de feestvreugde bij Oranje overigens niet. Nog geen tien minuten later kwam Ierland via Adum Iche Idah op gelijke hoogte. In de tweede helft maakte Will Ferry de tweede Ierse treffer, waarmee hij de eindstand op 2-1 bepaalde.

Door de nederlaag is Nederland in de poule op een tweede plek achter koploper Ierland geëindigd. De tweede positie in de poule geeft recht op deelname aan de Elitepoule. Vanuit daar kan Nederland Onder 19 zich plaatsen voor het EK.