Nijland baalt van lege stoeltjes: ''Ik kijk met jaloerse blikken naar FC Twente en NAC''

( 0 reacties)
Nijland baalt van lege stoeltjes: ''Ik kijk met jaloerse blikken naar FC Twente en NAC''

FC Groningen kampt de laatste jaren met sterk teruglopende toeschouwersaantallen. Telkens meer stoeltjes in de Euroborg blijven onbezet, tot de frustratie van Hans Nijland. 

"De laatste jaren vindt onze fan het te saai", stelt de algemeen directeur tegenover Voetbal International. "Vorig jaar zaten we op 10.200 seizoen-kaarthouders, nu zijn dat er nog 9.500. Ook dat is een vervelende ervaring, als je door die tienduizendgrens zakt. Naast de mindere resultaten zullen er meer oorzaken zijn, want ook andere clubs hebben moeite om een redelijke bezetting te krijgen."

Dat de mindere prestaties van FC Groningen de laatste jaren verband houden met het groeiende aantal lege stoeltjes, is opvallend. Bij FC Twente, dat vorig jaar degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie, liepen de toeschouwersaantallen namelijk nauwelijks terug. Hoe dat komt? "Onze supporters zijn kritisch", stelt Nijland.  Ik kijk met jaloerse blikken naar FC Twente en NAC, waar ze toch ook niet echt vaak de bal naar de goede kleur spelen. De Graafschap, Feyenoord."

"Dat zijn allemaal clubs waar de supporters behoorlijk wat teleurstellingen moeten slikken, maar de stadions zitten er altijd goed vol", constateert Nijland. "Bij Grunnegers is van nature het glas half leeg. Bij mij niet, terwijl ik toch een echte Grunneger ben, zoals je weet. In elke bedreiging zie ik een kans. Daarom ben ik nu ook helemaal niet in paniek."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›